Kunstwinkel, Kunstuitleen en Workshops

Wie is Mo?

Wie is Mo?

Tja wie het weet mag het zeggen. Elke dag anders, dat is zeker. Zo ook mijn schilderijen, ze zijn elke keer weer verrassend anders. Kom naar mijn atelier of een expositie en ontdek het zelf wie Mo is. Ik verheug me er op je te ontmoeten!

Hoe werkt Mo?

Ik schilder vooral emoties. Ik werk vooral op het niveau van het onderbewustzijn. De buitenwereld die vaak zo rauw en ruw aan ons opdringt, krijgt bij mij op deze manier een plek. Maar ook vooral de mooie overweldigende dingen, hoe we allemaal met elkaar verbonden zijn. De grootsheid, het wonder, het onverklaarbare, sensaties die me overweldigen en die ik gewoon om moet zetten in vrije composities met verf. Explosions of emotions zoals een Amerikaanse vriendin het noemt.
Zonder vooropgezet plan. Opeens is het gewoon zo, dan weet ik het zeker, het schilderij is af. Niets meer aan doen! Elke creatie was een mooie en intense ervaring voor mij.

Al heel jong moest ik dealen met ziekte en dood van de mensen die me lief waren. Achter elkaar kwam de dood weer mijn veiligheid verstoren. Als kind kon ik er niets mee en stopte het weg. Dat kost veel energie, jarenlang emoties onderdrukken. Mijn werk als leerkracht in Amsterdam en mijn perfectionisme, deden er nog een schepje bovenop. Ik raakte chronisch burn-out / ME, hoe je het ook wil noemen. Ik kon niks meer, behalve schilderen. Beetje bij beetje heb ik de dingen verwerkt en een plek gegeven. Mijzelf weer de maatschappij in geschilderd. Een geweldige therapie zonder bijwerkingen.
Het schilderen is nog steeds een enorme uitlaatklep voor mij. Het maakt dat ik me volkomen afsluit en naar binnen keer. Compleet van de wereld, verstand op nul, heel meditatief! Na zo’n schilder sessie ben ik weer opgeladen.

Ik heb ooit twee jaar tekenles gevolgd bij Isa van der Zee. Een erkende klassiek opgeleide kunstenares. Ik moest er mee stoppen omdat de drang tot “emotioneel expressionisme” (weet niet of deze stroming officieel al bestaat ;-)) te groot werd. Als ik een mooie kopie van een vaas wilde, maakte ik in het vervolg wel een foto. Ik moest groter en vrijer gaan werken. Een enorme drang, ik wist alleen nog niet hoe.
Het was eng zo buiten mijn kaders gaan….mij zelf te laten zien, maar ik heb het gewoon gedaan en elke dag voel ik mij gezegend, dat ik mijzelf op deze manier kan uiten en beter om kan gaan met het leven. Als andere mensen het dan ook nog mooi vinden en het willen kopen, dat is een extra cadeautje!

Ik hoop dat mijn kleurexplosies in ieder geval ook anderen blij maken en misschien zelfs inspireren om zelf de kwast ter hand te nemen.
Ik geef veel workshops en dat vind ik nog het mooiste van het vak, te zien hoe andere mensen na zo’n workshop volkomen tot rust zijn gekomen en vaak dezelfde passie ontwikkelen als mijzelf en niet meer kunnen stoppen met schilderen. Dat raakt me diep, dat is genieten!

Mijn band met wilde ganzen

Lees verder...

Wie is Mo?
Wie is Mo?
Wie is Mo?
Wie is Mo?

Telefoon 06 - 25 52 86 14
BTW 130221053B01
KvK 14110460
Algemene voorwaarden

© 2009-2018 Mo-creations

Login